P R O G R A M M A

 

Kamerata Stradivarius Sextet

 

Programma volgt

 

Foto: Herman Jansen
Foto: Herman Jansen

Razvan Stoica is een van de meest veelbelovende musici van onze tijd. De Stradivarius (1729) die hem na de Strad Prize in Salzburg in bruikleen werd toegekend, bood hem de mogelijkheid in meer dan 50 landen als solist op te kunnen treden met ’s werelds meest vooraanstaande orkesten en dirigenten en in kamermuziekconcerten.

 

Al op 5-jarige leeftijd, geboren in een muzikale familie in Boekarest, kreeg hij de eerste vioollessen van zijn vader. Zijn vervolgstudies vonden plaats in Amsterdam bij o.m. Ilya Grubert. Masterclasses volgde hij bij grootheden als Ivry Gitlis, Igor Oistrakh, Zakhar Bron en Krzysztof Wegrzyn.

 

Met zijn zuster Andreea Stoica vormde hij in 1991 het Duo Stoica dat in 2018 met groot succes in de Hillegondakerk optrad. 

 

In 2010 richtte Razvan Stoica het Nederlandse ensemble ‘Kamerata Stradivarius Sextet’ op dat hem de dubbelrol opleverde van solist en artistiek leider en waarmee hij door heel Europa en Azië toert.

 

Met het sextet speelt hij het Concerto voor viool, piano en strijkers van Mendelssohn, het Rondo in A major van Schubert en Carnaval op. 9 voor piano en strijkers van Schumann.