Foto: Alfred Oosterman
Foto: Alfred Oosterman

P R O G R A M M A

 

Roden Girl Choristers

&

Wishful Singing

 

programma volgt


Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, opgericht in september 2000, zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent en heeft inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het koor heeft een bezetting van 20 à 25 meisjes in de leeftijd van 8-18 jaar.  

 

Geschoeid op Anglicaanse leest wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat de repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie. Studiereizen naar Engeland, met masterclasses door collega-dirigenten, vinden met enige regelmaat plaats.

Foto: Sjaak Verboom
Foto: Sjaak Verboom

 

Sonja de Vries, artistiek leider en dirigent, studeerde orgel, piano, klavecimbel en zang. Cum laude was het predicaat dat zij vaak ontving.  

Foto: Anjo de Haan
Foto: Anjo de Haan

Internationaal werkzaam als organist en kerkmusicus is Sietze de Vries mede vanaf de oprichting de vaste begeleider van de choristers.


De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van begin tot eind. Wishful Singing verrast wereldwijd het publiek met hun zangkunst. De zangeressen werken veelvuldig en in allerlei verbanden samen met andere musici, artiesten en jong talent, zoals ook bij dit kerstconcert. 

Foto: Melle Meivogel
Foto: Melle Meivogel