van het

jubileumconcert

Joachim Eijlander

Programma volgt

De samenstelling van dit programma is in handen van Joachim Eijlander. In 2017 kwam hij in aanraking met een bijzondere cello waar hij op slag verliefd op werd. Na uitgebreid onderzoek bleek deze cello omstreeks 1750 gebouwd te zijn. Via een crowdfunding actie kon Joachim zijn droom realiseren. De cello die hij in bruikleen had, kreeg al snel een nieuwe bestemming. Zo ontstond het idee om samen met de voormalige eigenaar van zijn cello - Godfried Hoogeveen -  en Kalle de Bie, de trotste eigenaar van zijn ‘oude’ cello, een programma samen te stellen voor drie cello’s.

De programmakeuze vroeg bij sommige stukken ook om een piano. Die rol wordt ingevuld door Anastasia Safonova.

Foto: Christiaan Körner
Foto: Kimberley Zondag
Foto: Marco Borggreve

Godfried Hoogeveen

was solocellist van het Residentie Orkest in Den Haag van 1976 tot 1990. In 1990 werd hij eerste solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 1991 soleerde hij met dit orkest en Jaap van Zweden in het dubbelconcert voor viool en cello van Johannes Brahms.

Hij speelde solo bij de meeste Nederlandse symfonieorkesten, onder leiding van onder meer Willem van Otterloo, Ferdinand Leitner, Hans Vonk, Wolfgang Sawallisch, Edo de Waart en Riccardo Chailly. Een aantal componisten hebben stukken aan hem opgedragen.

Kalle de Bie

volgde zijn bacheloropleiding cello aan het conservatorium van Amsterdam bij Jelena Očić. Daarvoor studeerde hij bij Jeroen den Herder. Kalle was lid van de Sweelinckacademie voor jong talent. Tegelijkertijd speelde hij bij de Fancy Fiddlers, het strijkersensemble van Coosje Wijzenbeek. In 2012/13 kreeg hij les van Vladimir Perlin aan de Music School of Minsk in Wit-Rusland. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Uzi Wiesel, Anner Bijlsma, Dmitri Ferschtman en Lilia Schulz-Bayrova.

Anastasia Safonova

begon haar professionele carrière op 12-jarige leeftijd met een concert van Mendelssohn en het Moscow Junior Symphony Orchestra. Ze studeerde in Moskou maar rondde haar studie af bij Naum Grubet bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Safonova won eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities. Ze is veelgevraagd bij de grote concertzalen in binnen- en buitenland.

Godfried, Kalle en Anastasia, dat zijn de musici die samen met Joachim Eijlander dit middagconcert tot een onvergetelijke gebeurtenis zullen maken. En Joachim kennende heeft hij vast nog wel een verrassing achter de hand.