Onderstaand vindt u de concerten van seizoen 2018 - 2019.

Bij de concerten kunt u via link Programma meer informatie lezen en het programma inzien. 

Via de knop Tickets kunt u online kaarten bestellen.

Foto’s: Merlijn Doomernik / David Verbruggen
Foto’s: Merlijn Doomernik / David Verbruggen

Zaterdag  16 maart 2019

Aanvang: 20.15 uur

 

Fernando Riscado Cordas,

Izhar Elias

& Roeland Hendrikx

 

"Wind in de snaren -

een ode aan Schubert"

 

arrangementen van Fernando Cordas

 

 Programma / Tickets

 


Het gitaarduo Elias/Cordas vormt al jarenlang een hecht duo en weet met hun prachtige vertolkingen en speelse aanpak de harten van velen keer op keer te stelen. Beiden behoren tot de absolute top van wat Nederland op dit terrein te bieden heeft. Maar muzikale uitstapjes zijn de beide heren ook niet vreemd. Zo kwam een heel bijzondere samenwerking tot stand met de solo-klarinettist van het Nationaal Orkest van België. Naast zijn rol in het orkest, is hij een gepassioneerd pleitbezorger van kamermuziek. Hij kiest voor puur, spontaan klarinetspel en wil in zijn vertolkingen verbeelding en emotie overbrengen, zonder gekunsteld of onnodig intellect aan de partituur toe te voegen Het programma is geheel en al gewijd aan werken van Schubert in arrangementen van Fernando Cordas. In zijn boek ‘The Poetic Guitar’ beschrijft hij de lange weg die hij heeft afgelegd om tot dit resultaat te komen. Dit interessante boek, met twee cd’s, is na afloop van het concert (gesigneerd) verkrijgbaar.

 


Zaterdag  13 april 2019

Aanvang: 20.15 uur

 

Quirine Viersen

Thomas Beijer

cello & piano

 

Werken van  Strauss, Escher, Janacek en

Mendelssohn

 

 Programma / Tickets

Foto: Koos Breukel / Jelmer de Haas
Foto: Koos Breukel / Jelmer de Haas

Quirine Viersen behoort internationaal tot de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden van de jonge generatie. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel slaagt zij erin collega’s, pers en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterkracht te overtuigen. In 1994 bereikte zij een bijzondere status door als eerste Nederlander een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours te winnen. In hetzelfde jaar ontving ze de Nederlandse Muziekprijs. Thomas Beijer (1988) is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland

Voor de pauze speelt het duo werken van Strauss en Escher. Na de pauze volgen Janacek en Mendelssohn.


Foto: Gustavo Bernasconi
Foto: Gustavo Bernasconi

Zaterdag  22 september 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Wiener Kammersymphonie String Quintet

 

Werken van  Schubert, Webern, Brahms,

Stefan Pelzl & Gottfried von Einem

 

Programma / Tickets

 


Na hun succesvolle optreden in 2016 verheugen we ons nu al weer op de komst van deze vijf leden van het beroemde Wiener Symphonie orkest. De muzikale leider is de cellist Sergio Mastro die orkestrale werken weet om te zetten voor een kleine bezetting. Maar in de Hillegondakerk klinkt het kwintet bijna als een orkest, mede dankzij de toevoeging van de contrabas, die het ensemble een soms onmetelijke diepte geeft. 

Het programma staat in het teken van het honderdjarige bestaan van de republiek Oostenrijk. Naast werken van o.a. Schubert, Webern, Brahms, komen ook de Oostenrijkers Stefan Pelzl en Gottfried von Einem aan bod met speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde en gecomponeerde werken.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Oostenrijkse Ambassade


Zaterdag  20 oktober 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Gwendolyn Masin's

ORIGIN

 

Werken van Saint-Saëns, Kreisler, Bloch,

Bartók, de Falla en Ravel

 

Programma / Tickets

 

Foto: Balazs Borocz
Foto: Balazs Borocz

De wereldberoemde violiste Gwendolyn Masin, geboren in Nederland, maar woonachtig in Zwitserland waar zij haar eigen festival heeft, speelt samen met zes talentvolle jonge musici een selectie van haar programma ORIGIN dat in 2017 op cd is uitgebracht. Het is een muzikale caleidoscoop van de culturen, muziek en tradities waarmee zij is opgegroeid. Het ensemble wordt gevormd door: Pieter van Loenen, Ernst Jan Vos, André Felipe Lima (viool), Martin Moriarty (altviool), Patrick Moriarty (cello) en Servaas Jessen (contrabas).

Het programma bevat werken van o.a. Saint-Saëns, Kreisler, Bloch, Bartók, de Falla en Ravel die in wisselende bezettingen zullen worden uitgevoerd.


Foto: Ruud Spaargaren
Foto: Ruud Spaargaren

Zaterdag  3 november 2018

Middagconcert - aanvang: 14.15 uur

 

Fancy Fiddlers

 

Speciaal programma

 

Programma / Tickets

 


Het strijkersensemble Fancy Fiddlers bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar onder supervisie van de vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. De jonge musici komen uit het hele land wekelijks naar Hilversum voor hun individuele lessen. Het ensemble ontstond in 1984 ter gelegenheid van een uitwisseling met Hongarije. Gwendolyn Masin (zie ons concert van 20 oktober jl.) was op 6-jarige leeftijd één van de deelnemers. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers op in Nederland en daarbuiten, zelfs tot in China . Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten (o.a. Janine Janssen) en ensembles voortgekomen die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden. De Fancy Fiddlers zullen de concertbezoekers verrassen met een afwisselend programma speciaal voor deze middag samengesteld. Een gelegenheid bij uitstek om ook (klein) kinderen mee te nemen om te kunnen genieten van het uitzonderlijk hoge spel van deze jonge musici.

Op het programma staan werken van Vivaldi, Mendelssohn, Schubert en Janáček.

 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de Cocky Wijnbergen Foundation.


Zaterdag  17 november 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Atar Trio

piano, viool & cello

 

Werken van Leonard Bernstein, Joseph Achron, Benjamin Yusupov, J.S. Bach en

Israëlische volksliederen

 

Programma / Tickets

 

Foto: Shahar Langlev
Foto: Shahar Langlev

Het Atar Trio is een vooraanstaand Israëlisch kamermuziekensemble dat bekend staat om zijn originele en avontuurlijke programmering. Het trio weet zich geliefd op podia in Israël, Europa en de VS, waar zij jaarlijks een tournee maken. Nieuwe interpretaties van Joodse, Israëlische en wereldmuziek met spannende arrangementen vormen hun handelsmerk. Ofer Shelly, de pianist van het trio, zal als bariton zijn eigen bewerkingen van traditionele Israëlische volksliederen met het trio mee zingen. Een verrassende toevoeging aan dit optreden 

Op het programma staan werken van Leonard Bernstein, Joseph Achron, Benjamin Yusupov, J.S. Bach en Israëlische volksliederen.


Zaterdag  15 december 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Kerstconcert

met Luci Serene,

Camerata Delft & solisten

 

Programma / Tickets 


Ensemble Luci Serene en Camerata Delft bundelen opnieuw hun krachten in een speciaal voor de Concertstichting samengesteld kerstconcert. Met een bezetting van drie zangstemmen, trompet, fluit, strijkers en continuo gaan ze ditmaal op zoek naar figuren die zich wat meer aan de rand van het Kerstverhaal bevinden: aan de ene kant de engelen, mysterieus en ongrijpbaar, aankondigers van een boodschap die nauwelijks te bevatten is. Aan de andere kant de herders: de meest gewone, eenvoudige mensen en toch degenen die als eersten die bijzondere boodschap mochten horen. De ontmoeting tussen deze twee uitersten heeft door de eeuwen heen vele componisten geïnspireerd. De musici zullen het mooiste daarvan ten gehore brengen: van lieflijke fluitmelodieën tot hemels trompetgeschal!

Op het programma staan werken van Händel, Tartini, Berlioz, Lehmann en Christmas carols. 

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een anonieme gever


Zaterdag  19 januari 2019

Aanvang: 20.15 uur

 

Nieuwjaarsconcert

met

Brothers & Sisters

 

Stefan & Martijn Blaak (piano)

Josefien & Charlotte Stoppelenburg (zang)

 

Werken van  Beethoven, Mozart, Liszt, Ravel,

Saint-Saëns en vele anderen

 

 

Foto: Hans van der Woerd
Foto: Hans van der Woerd

Al jarenlang treedt het pianoduo Stefan & Martijn met groot succes op. Hun prachtige samenspel al dan niet op één of twee vleugels, zullen onze trouwe concertbezoekers zich zeker nog herinneren. Toen zij in 2015 de zusjes Charlotte & Josefien ontmoetten, herkenden ze direct elkaars overeenkomsten in muzikale achtergronden en de meerwaarde die dat voor het publiek zou kunnen betekenen. Het succes bleef dan ook niet uit en vele optredens, tot in de VS toe, volgden. De afwisseling tussen instrumentaal en vocaal maakt hun optredens tot een feest van variëteit. 

Op het programma staan werken van Beethoven, Mozart, Liszt, Ravel, Saint-Saëns en vele anderen. De ‘sisters’ zingen soms als solisten, dan weer als duo met de ‘brothers’. Kortom een avond vol verrassingen.


Foto: Anton Poptie
Foto: Anton Poptie

Zaterdag  2 februari 2019

Middagconcert - aanvang: 14.15 uur

 

Joachim Eijlander

cello

 

Twee cellosuites van Bach &

 caprices van Italiaanse meesters 

 

Programma / Tickets 

 

 

 

 


Joachim Eijlander brengt tot besluit, als laatste concert in de serie van drie, de tweede en vijfde suite ten gehore. De eerdere optredens waren een groot succes. Tussen  de cellosuites zal hij ook dit keer weer een aantal caprices van Italiaanse meesters spelen. Joachim geeft op zijn bekende, spontane wijze een toelichting bij alle te spelen stukken. En …, daar blijven we het toch over eens? Nergens klinken de cellosuites mooier dan in een kerk. De Hillegondakerk is met haar prachtige akoestiek en intieme sfeer dan ook de ideale plaats om van deze suites te genieten.

 

Joachim (1975) was medeoprichter van het Rubens Quartet waarmee hij regelmatig concerten gaf in Europa, de VS en Israël. Naast gastdocentschappen aan Nederlandse conservatoria geeft hij les aan verschillende universiteiten en conservatoria en neemt deel aan vele festivals.


Zaterdag  16 februari 2019

Aanvang: 20.15 uur

 

Matangi Quartet

"Bohemian Rhapsody"

 

Werken van Suk, Burian en Dvořák.

 

 Programma / Tickets

 

 

Foto: Menno van der Meer
Foto: Menno van der Meer

Het Matangi Quartet werd opgericht in 1999 tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. Inmiddels is het uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn zij boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen. Matangi is de Indiase godin van spraak, muziek en schrift. Zij bespeelt een vina, een instrument dat diepe geluiden produceert met aangename boventonen, waarmee zij de mensen in vervoering brengt door haar spel op de snaren van passie, hartstocht, liefde en extase. Het programma getiteld ‘Bohemian Rhapsody’ bestaat uit werken van Suk, Burian en Dvořák.