ZATERDAG 5 NOVEMBER 2016

Middagconcert (aanvang 14.15 uur)

Kersten McCall &

Kamelia Miladinova

(fluit & piano)

Johan Helmich Roman (1694-1758)

Sonate no. 6 in b

Larghetto

Allegro

Non troppo allegro

Grave Allegro

Mel Bonis (1858-1937)

Sonate in cis, op. 64

Andantino con moto

Scherzo - Vivace

Adagio

Finale - Moderato

Richard Strauss (1864-1949)

Sonate in Es, op. 18

(oorspronkelijk voor viool en piano)

Allegro, ma non troppo

Improvisation: Andante cantabile

Finale: Andante - Allegro

Geluidsimpressie 5 november 2016

De musici

De Duitse fluitist Kersten McCall groeide als zoon van de componist Brent McCall op in Donaueschingen, waar de jaarlijkse MusikTage nog altijd in oktober plaatsvinden. In dit muzikaal vruchtbare milieu begon hij op zijn negende fluit te spelen. Later studeerde hij bij Felix Renggli aan het Schaffhausen Conservatorium in Bazel en aan de Karlsruhe Hochschule für Musik. Hij won in 1997 de eerste prijs op het Internationaal Fluitconcours van Kobe en de derde prijs tijdens de Internationale Musikwettbewerb der ARD van 2000.

Kersten McCall was eerste fluitist van het Rundfunk-Sinfonieorchester Saarbrücken en speelde daarnaast bij de Berliner Philharmoniker, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, de Chicago Symphony Orchestra en de New York Philharmonic. Sinds november 2005 is hij eerste fluitist bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Als solist speelde hij met het Koninklijk Concertgebouworkest, de Camerata Academica Salzburg, het Radio Orkest Saarbrücken, de Sharoun-Ensemble en vele anderen. In 1995 was Kersten mede-oprichter van het ensemble est!est!!est!!! voor hedendaagse muziek en performance en sinds 2000 maakt hij deel uit van het Linos Ensemble. Hij is als docent verbonden aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Kamelia Miladinova werd geboren in Kjustendil, Bulgarije waar zij op zesjarige leeftijd haar eerste pianolessen kreeg. Zij studeerde aan het Muziekgymnasium ‘L. Pipkov’ en het Nationale Conservatorium te Sofia. Tijdens haar studie ontving zij de Debuutprijs van de Bulgaarse Nationale Radio voor haar uitvoering van het 3e pianoconcert van Prokofjev met de Sofia Philharmonic. In 1994 won ze de derde prijs bij het Eduard Flipse Pianoconcours, alsmede de Nederlandse prijs voor de beste vertolking van de compositie ‘Spank’ van Rob Zuidam.

Sinds 1997 woont Kamelia in Nederland. Hier zette ze haar pianostudie voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Geoffrey Douglas Madge. In 2001 behaalde zij haar Masterdiploma Piano. Twee jaar later voltooide Kamelia haar studie Master Piano Coaching. Zij volgde vele masterclasses en werkte samen met musici als Geörgy Kurtág, Vera Beths, Herman Krebbers, Elly Ameling, Bart van Oort en Sir James Galway.

Sinds 2003 is Kamelia verbonden als piano coach aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij met de fluit- en hoboklassen werkt. Daarnaast treedt zij regelmatig op in kamermuziekformaties en als begeleider van (opera) zangers en instrumentalisten. In de zomers van 2015 en 2016 was Kamelia resident pianist van het Galway Flute Festival in Weggis, Zwitserland waar ze recitals gaf met vooraanstaande fluitisten en de masterclasses begeleidde van Sir James Galway.