Overzicht van alle concerten

Hieronder vindt u alle concerten van het seizoen 2017-2018.

Twee concerten zijn 'middagconcerten'. De aanvangstijden staan vermeld.

Klik op één van bovenstaande buttons voor het programma van het betreffende concert.

Of klik op programma hier te zien.

De programma's worden ongeveer twee weken voorafgaand aan een concert toegevoegd.

Zaterdag 16 september 2017

Angela Brownridge

piano

Werken van Beethoven, Debussy, Chopin

Al vanaf haar zevende jaar treedt Angela Brownridge op, maar na het debuut in de Wigmore Hall in Londen op 12-jarige leeftijd veroverde zij de wereld en speelde ze in de grote concertzalen zoals het Concertgebouw, Carnegie Hall in New York en het Konzerthaus in Berlijn.

Zo schreef de New York Times … ‘Ze is een geweldige, gevoelige kunstenaar en een uitzonderlijke assertieve pianiste met een sterk gevoel voor muzikale structuur’.

Angela nam talloze cd’s op en recentelijk drie nieuwe bij Challenge Classics met werken van Beethoven, Chopin en Debussy.

Het programma staat in het teken van deze laatste cd’s. Zowel voor als na de pauze opent zij het recital met een sonate van Beethoven, gevolgd door werk van Debussy, om af te sluiten met een ballade van Chopin.

Foto: Sara Wijzenbeek

Zaterdag 21 oktober 2017

Ensemble Lumaka

(fluit, viool, altviool, cello en harp)

Werken van Mozart, Spohr, Flinka, Hoffman

Lumaka’s carriere begon in 2005 met een flitsende start: het winnen van de jury- en publieksprijs van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. In 2009 was het ensemble winnaar in de serie ‘Het Debuut’ en in 2014 werd het als hoogtepunt geprezen in de Grachtenfestival Winterserie. Lumaka speelt ca. 30 concerten per seizoen, een overduidelijk bewijs hoe geliefd de musici zijn zowel bij concertpodia als bij het publiek. Alle musici maken deel uit van verschillende toporkesten en delen al meer dan tien jaar hun liefde voor kamermuziek.

Het programma is getiteld ‘Mozarts bewonderaars in de romantiek’. Werken van Mozart worden gecombineerd met stukken van zijn bewonderaars uit de 19e eeuw. Louis Spohr en Mikhail Glinka schreven stukken over thema’s van Mozart. E.T.A. Hoffman richtte zich op een harpkwintet.

Foto: Heidi de Geer

Zaterdag 4 november 2017