Overzicht van alle concerten

 

Hieronder vindt u alle concerten van het seizoen 2017-2018. 

Twee concerten zijn 'middagconcerten'. De aanvangstijden staan vermeld.

Klik op één van bovenstaande buttons voor het programma van het betreffende concert.

Of klik op programma hier te zien.

De programma's worden ongeveer twee weken voorafgaand aan een concert toegevoegd.

Foto: Herman Janssen
Foto: Herman Janssen

Zaterdag 21 april 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online ticket klik hier 

 

Duo Stoica

(viool & piano)

 

 

Werken van Beethoven, Bizet, Waxman, Ravel,

Piazolla en Paganini

Woorden schieten tekort om dit Roemeense duo te introduceren. Razvan Friedmann Stoica (viool) speelt met zijn zuster Andreea Stoica werkelijk de sterren van de hemel. Hij studeerde in Boekarest en vervolgde in Amsterdam zijn studie by Ilya Grubert. Hij treedt wereldwijd op als solist met vele vooraanstaande orkesten, maar vormt met zijn zuster sinds 1996 ook het duo Stoica. Het samenspel tussen broer en zus is ongeëvenaard. Razvan bespeelt een Stradivarius uit 1729 geschonken door een anonieme gever uit Salzburg en heeft een strijkstok in bruikleen van Max Möller van het Montferland Cultuur Fonds.

 

Voor de pauze speelt het duo de Früling Sonate van Beethoven en de Carmen Fantasie van Bizet / Waxman. Na de pauze volgen werken van Ravel, Piazzolla en Paganini. 


Zaterdag 16 september 2017

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online tickets klik hier

 

Angela Brownridge

piano

 

Werken van Beethoven, Debussy, Chopin

Al vanaf haar zevende jaar treedt Angela Brownridge op, maar na het debuut in de Wigmore Hall in Londen op 12-jarige leeftijd veroverde zij de wereld en speelde ze in de grote concertzalen zoals het Concertgebouw, Carnegie Hall in New York en het Konzerthaus in Berlijn.

Zo schreef de New York Times … ‘Ze is een geweldige, gevoelige kunstenaar en een uitzonderlijke assertieve pianiste met een sterk gevoel voor muzikale structuur’.

Angela nam talloze cd’s op en recentelijk drie nieuwe bij Challenge Classics met werken van Beethoven, Chopin en Debussy.

 

Het programma staat in het teken van deze laatste cd’s. Zowel voor als na de pauze opent zij het recital met een sonate van Beethoven, gevolgd door werk van Debussy, om af te sluiten met een ballade van Chopin.

 


Foto: Sara Wijzenbeek
Foto: Sara Wijzenbeek

Zaterdag 21 oktober 2017

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Ensemble Lumaka

(fluit, viool, altviool, cello en harp)

 

Werken van Mozart, Spohr, Flinka, Hoffman

Lumaka’s carriere begon in 2005 met een flitsende start: het winnen van de jury- en publieksprijs van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. In 2009 was het ensemble winnaar in de serie ‘Het Debuut’ en in 2014 werd het als hoogtepunt geprezen in de Grachtenfestival Winterserie. Lumaka speelt ca. 30 concerten per seizoen, een overduidelijk bewijs hoe geliefd de musici zijn zowel bij concertpodia als bij het publiek. Alle musici maken deel uit van verschillende toporkesten en delen al meer dan tien jaar hun liefde voor kamermuziek.

 

Het programma is getiteld ‘Mozarts bewonderaars in de romantiek’. Werken van Mozart worden gecombineerd met stukken van zijn bewonderaars uit de 19e eeuw. Louis Spohr en Mikhail Glinka schreven stukken over thema’s van Mozart. E.T.A. Hoffman richtte zich op een harpkwintet. 


Foto: Heidi de Geer
Foto: Heidi de Geer

Zaterdag 4 november 2017

14.15 uur  (middagconcert)

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Syrène saxofoonkwartet 

 

Werken van Händel, Haydn, Bernstein, Barber, Gershwin

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène nodigt de toehoorder uit naar haar muziek te luisteren en te genieten van de klanken van de klassieke saxofoon. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, die hen zo geliefd maakt. Omdat het beschikbare repertoire beperkt is, maken zij zelf voor het grootste gedeelte de arrangementen.

 

Het programma is getiteld: Friszoet & Stevig met bewerkingen van o.a. Händel, Haydn, Bernstein, Barber en Gershwin. Bekende klassiekers, frisse bewerkingen en een stevige uitsmijter. 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Cocky Wijnbergen Foundation.


Foto: Rudi Wells
Foto: Rudi Wells

Zaterdag 18 november 2017

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Barokensemble Fantasticus

(viool, cello & klavecimbel)

 

Werken van Buxtehude, Erlebach en Bertali.

Het ensemble ontleent haar naam aan de zgn. ‘Stylus Fantasticus’ van de late 17de eeuw. Dat betekende een vrije en teugelloze methode van componeren die een instrumentale bevrijding betekende voor de toen heersende opvatting van de vocale muziek. 

 

Avontuur en ontdekking waren de levenskracht van die tijd en zijn tevens de drijfveer van elke uitvoering en elk programma van Fantasticus. 

 

Op het programma getiteld: ‘Fantasticus Germany’ staan hun favoriete muziekstukken met werken van o.a. Buxtehude, Erlebach, Bertali en hun invloed op J.S. Bach. Alle stukken worden gespeeld op historische instrumenten. 


Zaterdag 16 december 2017

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Kerstconcert

met

Ribattuta Musica

 

Diverse werken waaronder het "Gloria" van Vivaldi

Ribattuta Musica is een vocaal-instrumentaal ensemble met een vaste kern van 35 professionele musici. Een bevlogen samenspel van ervaren ensemblezangers, vocale solisten en musici. Hun gedeelde passie is om zoveel mogelijk mensen te raken: van de ontdekkende luisteraar tot de doorgewinterde liefhebber. Ze spelen graag dicht bij het publiek zodat in een intieme sfeer een voelbare wisselwerking ontstaat. Onder leiding van dirigent Dick Duyst laat Ribattuta Musica muziek ontroeren en beleven.

 

In dit speciaal voor de Concertstichting samengestelde programma brengt het ensemble prachtige a capella en instrumentaal ondersteunde muziekstukken. Het concert wordt afgesloten met het Gloria van Vivaldi in een bezetting van koor, solisten, trompet, hobo, strijkers en basso continuo.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een anonieme gever.


Foto: Martina Krenkova
Foto: Martina Krenkova

Zaterdag 20 januari 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Nieuwjaarsconcert

met

Pianotrio Martinů

 

Werken van ShostakovichMartinů en Dvorák

Dit trio dat met zoveel succes in onze serie optrad in het seizoen 2015-16 maakt opnieuw een tournee door Nederland. Een unieke kans om dit beroemde Tsjechische trio wederom uit te nodigen om het nieuwe jaar met veel vuur en vlam te openen. Zoals een Engelse recensent schreef: ‘Het is heel bijzonder hoe deze musici samenspelen: een combinatie van intense concentratie, een ogenschijnlijk speelgemak en een absolute perfecte techniek’.

 

Voor de pauze klinken trio’s van Shostakovich, Martinů en tot besluit, het kan bijna niet anders, een trio van Dvorák. 


Foto: Jasper Juinen
Foto: Jasper Juinen

Zaterdag 3 februari 2018

Aanvang: 14.15 uur  - middagconcert

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Joachim Eijlander

speelt twee cellosuites van Bach

Dit is het tweede concert in de serie van drie waarin Joachim Eijlander alle zes cellosuites van Bach ten gehore zal brengen. Het eerste optreden vorig jaar in februari was een groot succes. Naast de twee door Joachim vast te stellen suites zal hij ook dit keer weer een aantal caprices van Italiaanse meesters ten gehore brengen. Een mooie adempauze zowel voor hem als voor het publiek. En…, daar is iedereen het toch over eens? Nergens klinken de cellosuites mooier dan in een kerk. De Hillegondakerk biedt zowel voor de uitvoerende musicus als het publiek de ideale combinatie van prachtige akoestiek en intieme sfeer.

 

Joachim (1975) was medeoprichter van het Rubens Quartet waarmee hij regelmatig concerten gaf in Europa, de VS en Israël en verschillende nationale en internationale prijzen won. Naast (gast)docentschap aan Nederlandse conservatoria geeft hij les aan verschillende universiteiten en neemt hij deel aan vele festivals.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Aerarium Sanctius

 


Foto: Merlijn Doormernik
Foto: Merlijn Doormernik

Zaterdag 17 februari 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Pianotrio Rodin

 

Werken van Breton, Turina, Piazzola, Gianneo en Schoenfield.

Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer) behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment. Sinds 2011 richt het trio zich op een professionele loopbaan in de kamermuziek en nam daarom deel aan vele cursussen en masterclasses van gerenommeerde musici om zich verder te kunnen ontwikkelen. Het resulteerde in optredens in belangrijke zalen in binnen- en buitenland en internationale prijzen op verschillende concoursen. Hun eerste album werd tot twee keer toe op rij door NAXOS Records verkozen tot één van de ‘Favourite Albums’ van de maand.

 

Het programma draagt de vrolijke titel: ‘Een reis om op te dansen’. In Madrid ontmoeten we Tomás Breton, in Sevilla Joaquin Turina om vervolgens in Argentinië aan te komen bij Piazzola en Gianneo. Het eindpunt van de reis is de VS met Paul Schoenfield met het ritmische werk: Café Music. 

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Maçonnieke Initiatieven Rotterdam.


Foto: Maria Budtova
Foto: Maria Budtova

Zaterdag 17 maart 2018

Aanvang: 20.15 uur

 

Voor programma en online tickets klik hier 

 

Atrium String Quartet 

 

Werken van Shostakovich, Brahms en Tschaikovsky

Dit Russische kwartet (nu gevestigd in Berlijn) behoort tot de absolute top van de strijkkwartetten. Het werd opgericht in 2000 in St. Petersburg waar zij afstudeerden om daarna hun opleiding te vervolgen bij Stefan Metz aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en de Hochschule fur Müsik in Berlijn. Het kwartet won twee van de hoogste internationale prijzen: eerste en publieksprijs van de 9e London International String Competition in 2003 en Grand-Prix van het 5e International String Quartet Competition in Bordeaux in 2007. Een mooier visitekaartje kan men zich niet wensen.

 

Op het programma staan voor de pauze werken van Shostakovich (Strijkkwartet nr. 1 in C, opus 49) en Brahms (Strijkkwartet nr. 2 in a, op. 51). Na de pauze klinkt het strijkkwartet nr. 2 in F, op. 22 van Tschaikovsky.